2014. március 2., vasárnap

Málnás-fehércsokoládés tiramisu



          Ha nincs időnk bonyolult desszertek készítésére, de szeretnénk valami gyorssal és finommal meglepni a családot, barátokat, ez a recept tökéletes választás. Tavaly találtam valamelyik napilapban, módosítottam kicsit az arányokon, kihagytam a cukrot, elkészítettem, bevált, azóta pedig jónéhányszor került már a vasárnapi asztalra torkosságként. Nagyon finom és könnyen elkészíthető a krém, üvegpohárba is kanalazhatjuk piskótával és málnával (vagy más gyümölccsel) rétegezve, így kicsit elegánsabb, puccosabb hatást kelt:)

Hozzávalók (jó nagy adaghoz:):

- 500 g Mascarpone
- 200 g (két tábla) fehércsoki (A Schogettent ajánlom, olcsó, finom, és eleve fel van kockázva:)
- 2,5 dl tejszín
- kb. 400 g málna (friss, vagy fagyasztott)
- kb. 350 g hosszúkás babapiskóta


Elkészítés:

          A recept pimaszul egyszerű:). A málnát, ha mélyhűtött, kiolvasztjuk. Érdemes nyáron kis adagokban lefagyasztani, ha terem a kertben, ínséges téli időkben bármikor jól jöhet:).  
            A mascarponét és a gőz fölött megolvasztott csokit mixerrel simára keverjük, majd apránként, erős fokozaton beledolgozzuk a 2,5 dl tejszínt. Könnyű, finom krémet kapunk. Egy szögletes tál alját kirakjuk babapiskótával, és ha a málnánk fagyaszott volt, akkor meglocsoljuk a málna kieresztett levével. Erre rákenjük a krém egy részét, megszórjuk málnával, majd megint piskóta következik. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak a hozzávalók, nekem 3 réteg piskótát sikerült leraknom:) A tetejére vékony réteg krém kerüljön, melyet ízlésesen megszórunk málnával, kis levet is csorgathatunk rá. Néhány órára hűtőbe tesszük. 
              Jó étvágyat!:)




4 megjegyzés:

  1. Szia Ani! Ma kipróbáltam ezt a finomságot, mindenkinejk csak ajánlani tudom, főleg az egyszerűsége és nagyszerűsége miatt! Isteni! Még több receptet kérünk! :) (Kukk be hozzám is a blogra, néha receptek is vannak :) )

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök, hogy ízlett:-) Nagyon finom ez a krém, és tényleg nagyon gyorsan elkészül. Nocsak, milyen blog? Nanáhogy bekukkantok!:)

    VálaszTörlés
  3. Ötletek hétköznapokra :) ( http://holle2.blogspot.sk/ )

    VálaszTörlés
  4. Meglestem, jaj de jó:) Mindenképp olvasni foglak:)

    VálaszTörlés