2014. március 9., vasárnap

Hortobágyi húsos palacsinta

      

   Ezt az ételt most kivételesen nem én főztem, hanem a párom lepett meg vele egy péntek estén. Imádom, ahogy főz, minden mennyiséget grammra pontosan betartva, a receptet betűről betűre követve:). Igazi maximalista, a tökéletességre törekszik, és ha főz, abból mindig valami csodás kerekedik ki:) A recept linkje a következő: http://egyszerugyorsreceptek.com/hortobagyi-palacsinta-recept/

   A hortobágyi húsos palacsinta általában előételként szokott szerepelni az étlapokon, de ilyen mennyiségben bátran nevezhetjük főételnek is:) . Ez a mennyiség 4-6 nagy adagnyi étel elkészítéséhez elég.


Hozzávalók:

A palacsintához:
- 300 g liszt
- 3 tojás
- 3 dl víz
- 1 dl szóda/ásványvíz
- olaj a kisütéshez

Töltelék:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkemell/pulykamell
- 1 paprika. 1 paradicsom
- őrölt kömény
- pirospaprika
- só, bors
- olaj
- 2 dl tejföl, 3-4 evőkanál liszt

Díszítés:
- tejföl
- paradicsom, póréhagyma- és paprikakarikák

Elkészítés:

    (A palacsintatésztát nem bonyolította túl a párocskám, minden hozzávalót beletett egy tálba, majd mixerrel simára keverte a tésztát:). Palacsintasütőben úgy 10 palacsintát sütünk belőle.
    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadunk egy evőkanálnyi pirospaprikát és kicsit megpirítjuk. Beletesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, megszórjuk sóval, borssal, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és felöntjük vízzel. Pörköltet főzünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük és vagy apróra vágjuk, vagy ledaráljuk, vagy turmixszal felaprítjuk. A fennmaradt levet besűrítjük a tejföl és liszt keverékével (ezek mennyisége a pörköltlé mennyisége szerint változhat). A mártásból pár evőkanálnyit hozzákeverünk a húshoz, ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat. Vagy feltekerjük, vagy negyedekbe hajtjuk. A palacsintákat tepsíbe vagy jénai tálba sorakoztatjuk, majd ráöntjük a maradék szaftot. Kb. 10 percig sütjük, végül tejföllel és felkarikázott zöldségekkel tálaljuk:). Nem ártott neki egy kis reszelt sajt sem ;).
      Jó étvágyat!
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése