2014. március 5., szerda

Gyors házi spagettiszósz

     
         A spagettikonzervek divatja dívik napjainkban, de én jobban szeretem, ha tudom, mi kerül a tányéromra és magam határozhatom meg a hozzávalók arányát. Az alábbi recept nagyon egyszerű és nagyon gyors, bármelyik estére jó vacsoraötlet. A kinézete, hát hmmm... Így önmagában talán nem a legszebb:), de egy spagettiszósznak talán nem is ez a fő küldetése:)

Hozzávalók:

- 300 g darált hús
- 1 fej hagyma
- 250 g gomba
- 200 g kukoricakonzerv
- 0,5 liter passzírozott paradicsom (nem kell sok kis konzervet venni, kapni dobozosat:)
- kevés olaj
- só, bors/fehérbors
- szárított fokhagyma
- rozmaring
- oregano
- bazsalikom

Elkészítés:


       A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a darált húst, fehérre pirítjuk, majd az egészbe beleforgatjuk a szeletelt gombát meg a kukoricakonzervet (érdemes a nagyobb kukoricakonzervet megvenni, így a maradék elfogyasztható főzés közben;). Felöntjük paradicsomszósszal, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint megszórjuk fűszerekkel (fokhagyma, rozmaring, oregano, bazsalikom), azok adják a jellegzetes olasz ízt. Addig főzzük, míg a gomba megpuhul és a szósz besűrűsödik, elforrja a levét.
         Spaggetitésztára téve, sajttal megszórva és ketchuppal megspékelve (mondjanak az olaszok amit akarnak...:)... Mmmm, örök kedvenc:) Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése