2014. szeptember 23., kedd

Paleo csokibombatorta

       



          Egy kedves, tündéri, paleo életmód felé kacsintgató ismerősömet készülök meglepni egy finom paleo tortával. Előtte viszont tesztelni akartam a receptet, gondoltam, megsütöm magamnak meg a páromnak ezt a csokibombát, nincs vesztenivalóm :) Végül nemcsak mi kóstoltuk, hanem még három barátnőm egy traccsparty alkalmával:). Mennyei finom lett, pár héten belül viszem ajándékba. Na nem ezt, hanem egy másikat persze :D. A recept Csakapuffin oldaláról van, megint... csak a vajat cseréltem kókuszzsírra, hogy paleo legyen, na meg a darált diót darált mogyoróra, mert abból van még otthon vagy két kilóm, hála egy múltkori nagy tescós akciónak:D. Finom, tömény boldogság, egyszerű elkészíteni... Kell ennél több? Esetleg még egy kis csokimáz a tetejére, biztos ami biztos... Ezt már csak én biggyesztettem rá, mert csokiból sosem elég. Hajrá:)

Az eredeti recept: http://csakapuffin.cafeblog.hu/2014/02/24/tomeny-csokibomba-liszt-nelkul/.

Hozzávalók (18 cm-es formához, ha nagyobb formában készíted, két adagból készítsd):

- 110 g kókuszzsír
- 2 db tojás
- 70 g nyírfacukor (vagy más természetes édesítő, én 30 g DW negyedannyi cukrot használtam)
- 100 g étcsokoládé (minimum 70 %-os)
- 25 g kakaópor
- egy kis narancs reszelt héja
- 50 g darált mogyoró (vagy dió, kesu, mandula...)

A tetejére (nem muszáj, de miért ne :D) :
- 30 g csoki és 50 g Cocomas
- egész mogyoró vagy más mag, esetleg kókuszchips
- csokidarabok

Elkészítés:
   
       A kókuszzsírt egy edényben összemelegítjük a darabokra tördelt csokival, megvárjuk, míg elolvad, majd kihűtjük. Addig a tojást felverjük a nyírfacukorral és a narancs héjával, majd belekeverjük a csokis kókuszzsírt is. Végül mehet bele a kakaó és a mogyoró (én végig a mixert használtam). A masszát zsírozott és darált mogyoróval meghintett formába tesszük, majd úgy 20 percig sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a csokimázat: a csokit és a Cocomast összemelegítjük, majd ha kihűlt, a tortára simítjuk, a tetejét pedig pirított mogyoróval díszítjük. 
          Számoltam is gyorsan (hogy ez kedves dolog volt-e tőlem, avagy egy undok dög vagyok, azt mindenki döntse el maga:). Az egész torta (csokimáz és egész mogyi nélkül, DW cukorral készítve) kb. 2000 kalória. Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése