2014. szeptember 9., kedd

Fahéjas-datolyás paleo keksz

       
          Ezek a paleo kekszecskék ugyan egyáltalán nem nevezhetőek diétásnak (kalória akad bennük bőven ;-), viszont baromira egészségesek és baromi jót tesznek a kis szervezetünknek. Akkor akadtam a receptre, amikor mindennél jobban kívántam valami brutálisan fahéjasat.:) Reggelire bevágtam belőle hármat egy bögre earl grey tea társaságában, és délig eszembe sem jutott a kaja. Laktat, finom, őszi ízű... Nyami:)
            A recept innen származik: http://neuwirthjudit.wordpress.com/tag/kokusz/

Hozzávalók (kb. 24-25 kekszhez):

- 200 g kókuszreszelék
- 100 g darált dió/mogyoró/mandula
- 10 nagy szem kimagozott datolya beáztatva
- 60 g eritrit
- 40 g datolyaszirup/méz (az eredeti recetben nem szerepelt, de nekem nem volt elég édes, úgyhogy tettem bele datolyaszirupot, ez a kekszek színét is feldobta:)
- 2 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál mandulaliszt
- 1 tojás
- 120 g olvasztott kókuszzsír
- 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

      Az eredeti recept szerint a kókuszreszeléket kávédarálóban  meg kell őrölni. Én aprítógépbe tettem (szerintem semmit sem változott az állaga:D, szóval csak simán fel is használhatjuk a kókuszreszeléket úgy, ahogy van, a végeredmény finom lett). A datolyákat aprítógépben pürésétjük, majd a tojással, eritrittel és kókuszzsírral felhabosítjuk. Beletesszük az összes többi hozzávalót és kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk. Kis gömböket formázunk belőle, ezeket lelapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 175 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
          Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése