2014. szeptember 14., vasárnap

Fitt banános-zabpelyhes kalács reggelire :)

     
          Ezt a kalácsot már sokadszor készítettem el, nyáron túléltünk vele három napot a hegyekben is:). Tökéletes reggeli, mert tartalmaz fehérjéket, jófajta szénhidrátokat és jófajta zsírokat is (feltéve, ha teszel bele magokat :). Sokáig eláll, lehet szállítani, nem esik szét, strapabíró, finom... Mindent tud, amit egy jó kalácsnak tudnia kell. Eredetileg müzliszeletnek indult (az eredeti recept: http://masteszta.blogspot.sk/2013/09/egeszseges-muzli-szelet.html), de én nem vesződtem a szeletekkel, hanem szilikon kenyérformába tettem és egészben megsütöttem, majd szeleteltem. Ügyesen elkészül és napokra biztosítjuk vele a finom és egészséges reggelit:) 100 grammjában (2 szelet) kb. 180 kalória van. Ez csak maga a tészta, hozzájönnek még az aszalványok és a magok, amiket esetleg belepakolunk:).

Hozzávalók:

- 250 g pucolt banán (3 kisebb vagy 2 nagyobb)
- 1 dl víz
- 60 g proteinpor (én fele vaníliásat, fele banánosat használtam. Aki nem fogyaszt proteint, helyettesítheti darált dióval/mandulával/kesuval is, de akkor valami édesítő is kell a tésztába ízlés szerint)
- 150 g zabpehely (én aprószeműt használtam)
- ízlés szerint mazsola, aszalt gyümölcs, diófélék

Elkészítés:

   A banánt és a vizet péppé turmixoljuk, majd beletesszük a proteint és a zabpelyhet. Összedolgozzuk, majd ízlés szerint mazsolát, aszalt gyümölcsöket és dióféléket szórunk bele. Én egy marék mazsolát és egy marék vegyes diófélét használtam:). Szilikonos kenyérformába öntjük, majd fél órára sütőbe tesszük (az első 10 percben süssük magasabb hőfokon- 180 fok, a fennmaradó időben vegyük vissza a hőmérsékletet kb. 170 fokra). Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése