2014. szeptember 23., kedd

Paleo tárkonyos pulykaraguleves

     
           Van nekem egy legendás pikáns tárkonyos csirkeragulevesem soksok tejszínnel és tejföllel (van benne vagy fél liter :D), amit imádok és ami után már sok vendégem nyalta tisztára az összes ujját.

(http://konyhamesek.blogspot.sk/2014/02/pikans-tarkonyos-csirkeraguleves.html).

              Ezt a receptet szerettem volna paleosítani, hogy nyugodt szívvel fogyaszthassam bármikor, hisz jönnek a hideg őszi napok, kívánom a forró leveseket:). Na meg a friss nyári zöldségeknek is leáldoznak lassan, itt a répa- petrezselyem- sütőtök szezon, igazodni kell a felhozatalhoz. De hogy a lényegre visszatérjek, nem lett annyira sűrű és tömény, mint az eredeti levesem, de nem is ez volt a cél. A krémes, lágy  jelleget Cocomas-szal értem el (szerencsére egyáltalán nem lett kókuszíze), a szokásos fűszerek pedig megadták a lelkét is a leveskémnek. A tejszín és tejföl helyett magamat/ill. páromat egy kis szál kolbásszal kárpótoltam:) Nagyon finom lett. Jó étvágyat!

Hozzávalók (4 személyre):

- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 fej hagyma
- 250 g csontozott pulykacomb
- 100 g jóféle kolbász
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 250 g friss gomba
- Cocomas (kókusztejszín) ízlés szerint (én úgy 60-70 g-ot használtam)
- fél citrom leve
- 2 teáskanál Dijoni mustár
- 1,2 L víz
- Himalaya só
- 1 evőkanál tárkony (+ 1 teáskanálnyi a végén)

Elkészítés:

      Mindent szépen előkészítünk, hogy csak adagolni kelljen a hozzávalókat: a pulykát és a vöröshagymát felkockázzuk, a kolbászt, répát és petrezselymet felkarikázzuk, a fokhagymát és a gombát felaprítjuk. A kókuszzsíron puhára pároljuk a vöröshagymát, majd beletesszük a fokhagymát/tárkonyt/kolbászt/pulykát és néhány percig nagy hőfokon sütjük. Jöhet bele a zöldség is. Felöntjük vízzel, sózzuk, majd addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. A végén ízlés szerint Cocomas-szal (habarjuk el egy kis vízzel), mustárral, citromlével és extra tárkonnyal ízesítjük. Jó étvágyat!:) Az tuti, hogy az egészségünkre válik:).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése