2014. szeptember 29., hétfő

Narancsos répasaláta

      
        Ezt a receptet olyan egyszerűnek találtam, hogy meg sem akartam osztani, a barátnőimnek viszont annyira ízlett és annyira kérték a receptet, hogy gondoltam, feltöltöm, így Ők is elkészíthetik:). Jó ötlet ez így szeptember végén, hisz a paradicsom-paprika-uborka íze már a béka feneke alatt, lassan könnyes búcsút kell tőlük vennem és áttérnem a most időszerű zöldségekre. Mivel köretként általában "csak" zöldséget szoktam enni, egyre inkább középpontba kerülnek nálam a különféle friss idénysaláták. Ez számomra most az egyik top sali, nagyon finom, édes, kicsit savanykás, tele van vitaminnal, feldob bármilyen ételt, nem mellékesen pedig szép és illatos :). A keresztfiamnál még nem próbálkoztam, de a kicsik is tuti imádnák ;) Az eredeti recept Mezei Elmira: Paleo receptek hétköznapokra c. könyvéből ered, ezt egy icipicit módosítottam.

Hozzávalók (nem tudom, hány személyre, én csak ezt ettem a husimhoz, a harmadát benyomtam:):

- 700 g répa
- 1 narancs
- fél citrom leve
- fél/egy mokkáskanálnyi Himalaya só 
- kevés természetes édesítő (én fél evőkanál DW édesítőt használtam, de mehet bele méz is pl.)
- 2 evőkanál dióolaj (elhagyható vagy lecserélhető másra, de ha csak önmagában esszük a salátát, kell bele zsiradék, hogy a répa A vitaminjai fel tudjanak szívódni)
- 1 evőkanál almaecet (mehet bele más is, de el is hagyható, én savanykásabbra akartam)

Elkészítés:

     A répát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Mehet hozzá a narancs reszelt héja, fél narancs kifacsart leve, a narancs másik felének apróra metélt húsa, a só, édesítő, almaecet és az olaj (minden ízlés szerint egyébként). Összekeverjük és kész is:) A legjobb, ha állt egy éjszakát a hűtőben és az ízek szépen összeértek.
       Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése