2014. szeptember 3., szerda

Gyúrós kekszek a´la Szafi

         
      Megint Szafi-féle, megint alacsony energiatartalmú, megint egészséges és megint csokis. :) Jó kis nasi estére azoknak, akik kalóriát számolnak/ügyelnek az alakjukra/edzenek/vagy csak nem akarják estére teletömni magukat, viszont ennének valami finomat, ami pikk-pakk elkészül. Az íz sokkféleképpen variálható a fehérjepor ízesítésétől függően. Ezt a párom is imádta, pedig Ő elég szkeptikus a fehérjeporos sütijeimmel kapcsolatban :).A recept Szafié: http://ehezesmentes-karcsusag-szafival.blogspot.hu/2014/09/mindenmentes-szenhidratszegeny-vegan.html

Hozzávalók (kb. 14-15 db kekszhez, Szafi mennyiségét megfeleztem, hogy ne egyem fel az egészet:)

- 175 g víz
- 45 g fehérjepor (én banánosat használtam)
- 45 g rizsliszt
- 45 g kókuszliszt
- 20 g kókuszzsír
- 25 g étcsoki apróra vágva (90%-os, ha van:)
- ízlés szerint természetes édesítő (pl. eritrit vagy xilit. Én egy evőkanálnyi DW negyedannyi cukrot használtam. Az édesítő mennyisége függ az édesítő fajtájától és a fehérjepor édességétől is. :)

Elkészítés:

     Megintcsak nagyon nagyon egyszerű, mostanában ritkán készítek időigényes nasikat.:) A hozzávalókat robotgép vagy turmix segítségével összedolgozzuk, majd a tésztából kis kekszeket formázunk. Mehet a 175 fokos sütőbe úgy 20 percre, míg enyhén barnulni kezd. Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése