2014. február 26., szerda

Cukkinis-fetás pite

         

          A minap akcióban volt a szép zsenge cukkini a Lidlben, vettem hát egy kilót azzal a céllal, hogy majd valamelyik este összeütök belőle egy gyors és egészséges vacsit, valami újat, ami túllép a rántott cukkini és a cukkinis tócsni szűkös világán:). Belelapoztam a legfrissebb szakácskönyvembe (http://ujkonyvek.hu/Elena-Balashova.Modern-mediterran-konyha-Tobb-mint-270-recept), és rátaláltam erre a szimpatikus, kevés hozzávalót igénylő, szinte minden cukkinimat felemésztő receptre. Minimálisat módosítottam rajta, a kaporral és a petrezselyemzölddel ugyanis harcban állnak az ízlelőbimbóim, adtam neki inkább egy kis olasz sóhajt fokhagymával, oregánóval és rozmaringgal:). Fincsi lett. 

Hozzávalók (kb. 4 nagyobb adag):

- 750 g cukkini
- 4 tojás
- 2 evőkanál darált dió
- 200 g feta sajt (a recept 250 g-ot ír, de mindenhol 200 g-os kiszerelésben kapni, elég bele ennyi is, legyünk tudatos szakácsok és vásárlók:)
- 150 g sajt (a recept parmezánt írt, én Eidamot tettem bele, szerintem minden sajttal finom:)
- (Himalája-só, ha akad a kamrában ;)
- bors, rozmaring, oregánó, szárított fokhagyma (lehet friss is, csak lusta voltam elmosni a fokhagymanyomót:)

Elkészítés:

        A recept rövid lesz:) A cukkinit és az Eidam sajtot lereszeljük, a darált diót óvatosan megpirítjuk (hamar odakap), a Feta sajtot összemorzsoljuk, a tojást kicsit felverjük, majd minden hozzávalót jól összedolgozunk. Kikenünk egy piteformát vajjal vagy kókuszzsírral, belesimítjuk a masszát és kb 180 fokon úgy 40 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz a sajtunk. Én olívaolajjal meglocsolt rukkolával és zöldséggel tettem mutatósabbá és laktatóbbá, az ínyencek meglocsolhatják egy kis tejföllel is:) Igazából minden csak fantázia meg ízlés kérdése.
           Jó étvágyat!:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése