2014. november 12., szerda

Proteines zabpalacsinta Mástészta módra

     
         Hjaj, az a híres proteinpor... Sokan állnak vele hadilábon és sokan élnek tévhitekben: felfúj, hatalmas izmaid lesznek tőle, szteroid, egészségtelen... És még sorolhatnám... Aki kicsit is jártas a témában, az csak nevet ezeken a tévhiteken. A fehérje fontos az emberi szervezet számára akkor is, ha valaki nem tornázik.. Ha viszont edz, méginkább szomjazza a testünk, s ha szép, tónusos izomzatot szeretnénk, nem löttyedt testet (a vékony is lehet löttyedt!), muszáj gondoskodnunk a megfelelő fehérjebevitelről. A legjobb persze, ha természetes úton, nem fehérjepor alakjában visszük be (hús, túró, cottage cheese, stb.), de ez, valljuk be őszintén, nem könnyű. Nyugodtan rásegíthetünk kicsit:). A jó minőségű fehérjeport nemcsak shake formájában lehet elfogyasztani, bármilyen ételt képes fehérjében gazdagabbá tenni és ízesíteni: keverhetjük zabkásába, túróba, sütitésztába, sütikrémbe... csak a fantáziánk szab határt:) Ez a palacsinta tápanyagokban gazdag, itt-ott este is nyugodtan ehetjük (nekem ma az esti edzés után csúszott le vacsi gyanánt, már jó ideje kívántam a palacsintát:) A recept Mástészta oldaláról származik, itt nagyon sok fehérjés receptet találsz:) :
http://masteszta.com/5-hazi-sargabaracklekvaros-protein-palacsinta
            Ami a fehérjeporokat illeti, ha csak egy bödönbe szeretnél beruházni, én mindenképp a vanília ízesítésű tejsavóproteint ajánlom (pl. Scitec 100% Whey Protein),   mert ezt lehet a legsokoldalúbban felhasználni.

Hozzávalók (8-10 kicsike palacsintához, ez 2 adag, ha főételként eszi az ember):

- 25 g vaníliás protein
- 75 g darált zabpehely
- 1 tojás
- 230 ml ásványvíz
- 20 g Cocomas (tej helyett tettem bele, készíthető 1 dl tejből és 1,5 dl vízből is)
- kevés kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

        Megmondom őszintén, a tortáktól kezdve a legbonyolultabb kajákig sokmindent készítettem már, de palacsintát, azt nem szoktam azelőtt soha:) Meg is gyűlt vele a bajom a sütésnél, de a végére egészen belejöttem. A tészta végtelenül egyszerű: a hozzávalókat kézi habverővel egyneművé habartam, majd kevéske kókuszzsíron mindkét oldalukat megsütöttem. Töltelékként saját készítésű cukormentes fehérmálnalekvárt és cukormentes csillagánizsos-vörösboros-fahéjas szilvalekvárt használtam. Készült diótöltelék is: ez darált dió, DW negyedannyi cukor, vanília, víz és egy kis Cocomas egyvelege. A palik tetejére szilvaszirupot csorgattam, megszórtam eritrit és darát dió keverékével, végül nyomtam rá egy kis rizstejszínhabot. Csupa tápanyagban gazdag hozzávaló:)
          Ha sikerül kihoznunk 10 palacsintát a fenti mennyiségből, akkor 1 darab palacsinta töltelék meg miegymás nélkül 55 kalóriát, 3,6 g fehérjét, 5,15 g szénhidrátot és 2 g zsírt fog tartalmazni. (A komplett adag 550 kcal, 36 g fehérje, 51,5 g szénhidrát és 20 g zsír + amit a sütéshez használtunk).
Jó étvágyat!:) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése