2014. november 23., vasárnap

Fűszeres csicseriborsó-saláta

       
         A héten vettem a helyi kis spanyol boltban egy üvegnyi sós lében eltett csicseriborsó- konzervet. Sosem ettem még, nem szeretem különösebben sem a babot, sem a borsót, de a csicseriborsó íze meggyőzött, meg is szórtam vele az esti salimat:). De maradt még majdnem egy teli üveg, kerestem hát egy szimpatikus receptet a vasárnapi ebédhez. Stahl Judit csicseriborsó-salátája (http://www.stahl.hu/hu/recept/salata/csicseriborso_-_salata) rögtön megfogott, szombat este egy kis aránymódosítással el is készítettem. Én köretként ettem hús mellé, laktató, fűszeres, India ízű, finom kis saláta:) Készítésekor túlléptem a saját határaimon: életemben először petrezselymet tettem egy ételbe, s jóízűen meg is ettem. Nekem, aki legendásan gyűlölöm ezt a fűszert, ez hatalmas lépés volt:)

Hozzávalók (4 adag):

- 350 g csicseriborsó-konzerv
- 250 g kaliforniai paprika (két kisebb paprika)
- 250 g koktélparadicsom
- egy csokor friss petrezselyemzöldje
- 2 evőkanál olívaolaj
- egy lime leve és reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- fél teáskanál őrölt római kömény (nagyon erős, jellegzetes, keleti ízvilágú fűszer, én csak egészben kaptam, de kávédarálón ledaráltam. Enélkül is elkészíthető a saláta: kevésbé lesz intenzív az íze)
- 1 nem túl erős chilipaprika

Elkészítés:

     A csicseriborsót lemossuk, majd összekeverjük a négybe vágott koktélparadicsommal, a felkockázott paprikával, a felaprított petrezselyemzöldjével, az olívaolajjal, a lime héjával és levével, a reszelt fokhagymával, a sóval/borssal, a római köménnyel és a magtalanított, apróra vágott chilivel. Legalább fél órára állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Jó étvágyat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése