2014. november 18., kedd

Mogyorós müzliszelet nehéz napokra (by Szafi)

       
Ha tudom, hogy hosszú és nehéz napok állnak előttem (hajtás van a munkahelyemen, edzés után nem megyek rögtön haza, este fodrászhoz sietek, ilyesmi:), általában előre készülök. Az energiában gazdag és finom müzliszelet nagyon jó választás, mert könnyen szállítható, sokáig eláll, nem kell hűtőbe tenni és bármikor előkaphatjuk, ha ránk tör az éhség, de nincs lehetőségünk komplett étkezésre. Tojásmentes, szárazabb típus, nincs mi megromoljon benne. A recept, mint sok más receptem, Szafi blogjáról származik:
(http://ehezesmentes-karcsusag-szafival.blogspot.sk/2014/09/hazi-glutenmentes-vegan-muzli-szelet.html).
       Változtattam rajta kicsit, de ez tipikusan olyan recept, hogy nem kell ragaszkodnunk sem a pontos hozzávalókhoz, sem a mennyiségekhez. A legutóbb dióval készítettem, most darált törökmogyorót tettem bele, nagyon finom lett mindkét esetben. Reggelire is jó választás egy nagy bögre forró teával leöblítve:).

Hozzávalók (14 szelethez):

- 120 g törökmogyoró
- 90 g barna rizsliszt
- 90 g zabliszt
- 90 g aprószemű zabpehely
- 10 g kakaó
- ízlés szerint édesítő (én 4 evőkanál Dia Wellness negyedannyi cukrot használtam)
- annyi folyadék, hogy összeálljon a tészta (nekem 1,5 dl frissen facsart narancslevet és 1 dl vizet vett fel a massza)

Elkészítés:

      A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Nekem most pörkölt és darált mogyoróm van otthon, hála egy néhány hónappal ezelőtti Tesco akciónak:), de ha Neked egész mogyi van a kamrában, sütőben pörköld meg egy kicsit, dörzsöld le a héját és daráld meg. Keverd hozzá a többi hozzávalót, gyúrd össze, majd nyomkodd egy kisebb szilikonos tepsi aljába. Egyengesd el, símítsd el a tetejét és életlen késsel vágd 14 szeletre, de ne válaszd szét őket. Tedd a sütőbe, süsd úgy 15-20 percig, majd még 5 percig 200 fokon. Várd meg, míg kihűlik. :) Jó étvágyat!:)

Az egész adag: 1943 kcal, 48 g fehérje, 214 g szénhidrát, 92 g zsír
1 szeletben: 140 kcal, 3,4 g fehérje, 15 g szénhidrát, 6,6 g zsír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése