2014. június 16., hétfő

Oreo kekszes csokitorta

          A facebook dobta ki nekem ezt a receptet nem is olyan rég, el is mentettem, gondoltam, jól jön még. :) (http://sutitakarok.cafeblog.hu/2014/06/08/dupla-oreos-csokitorta-egyszerubb-mint-gondolnad/). Marija barátnőm szülinapja tökéletes alkalom volt, hogy kipróbáljam, hisz a csokival aligha nyúlhatok mellé...:) Elvégre is a torta meg a csoki... Az csupa-csupa boldogság:). Sikerült meglepetést okoznom, aminek nagyon örülök. Nem  bonyolult recept, a díszítés pedig ugyancsak könnyen megoldható. Sok sikert!

Hozzávalók (18-20 cm-es formához):

Piskóta:
- 3 tojás
- 120 g porcukor
- 120 g rétesliszt
- 30 g vaj
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 6 db Oreo keksz

Krém:
- 1 csomag Dr. Oetker Premium csokis pudingpor
- 4 evőkanál cukor a pudingba
- 5 dl tej a pudinghoz
- 100 g csoki (mindegy, milyen, miután elégettem egy tábla tejes Schogettent, fekete-fehér Milkával próbálkoztam, nagyon finom és krémes lesz tőle a töltelék:)
- 150 g vaj (VAJ, nem margarin)
- 4 evőkanál porcukor
- 6 db Oreo keksz

Díszítés:
- ízlés szerint csoki és Oreo keksz:)

Ekészítés:

      A sütőt előmelegítjük 170-175 fokra. Egy 18 cm átmérőjű kapcsos formát kivajazunk és kilisztezünk, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük, miközben folyamatosan adagoljuk bele a cukrot. Félretesszük. A sárgáját is felverjük, s mikor már kicsit kifehéredett, belekeverjük az olvasztott vajat. A keveréket a felvert tojásfehérjébe forgatjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd ezt is a tésztába keverjük nagy, lassú mozdulatokkal. Végül a kézzel összetördelt Oreo keksz is a tésztába kerül. Kb- 20-25 perc alatt megsütjük. A sütő ajtaját az első 15-20 percben TILOS nyitogatni, utána már tűpróbával ellenőrizni lehet, átsült-e. A tortalapot kihűtjük, majd 3 részre vágjuk (ha nem lett elég magas, elég a kettő is:). Szép, pöttyös tortalapokat kapunk:)
    A krémhez a pudingport megfőzzük 5 dl tejben, 4 evőkanál cukorral. Mikor kész, a tetejére fóliát nyomkodunk, így nem keletkezik bőr a tetején és könnyebb lesz vele dolgozni:). Kihűtjük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként belemixereljük a pudingot is, ügyelve rá, hogy ne legyenek benne sem puding-, sem vajcsomók. Az összetördelt csokit mikróban megolvasztjuk (az első táblát sikeresen odaégettem, úgyhogy csak óvatosan:), majd ezt is a krémbe keverjük. A pudingos krémet kétfele osszuk. A kekszeket robotgéppel összezúzzuk és a krém egyik felébe keverjük. Ezzel töltjük meg a lapokat. A torta szélére és a tetejére a krém másik fele kerül, amiben nincs keksz. A tetejét csokival és keksszel díszíthetjük. Nagy melegben a krém olvad és nehezebb vele dolgozni, ha nagyon folyna, érdemes rövid időre fagyasztóba vagy hűtőbe tenni:)
      Jó étvágyat!:)
         
Maríja barátnőm a tortájával:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése