2014. április 9., szerda

Mogyorós Toffifee torta

         Megint eltelt egy év, újra itt a párom születésnapja:) Tavaly is egy finom új tortával rukkoltam Neki elő, és idén is szerettem volna valami különleges édességgel meglepni Őt, mert megérdemli... Ezt a tortareceptet a neten találtam (http://www.nosalty.hu/recept/habos-toffifee-torta), helyes kicsi tortácska, nekünk kettőnknek ez így is napokra elég:) Nagyon csokis, nagyon mogyorós, nagyon finom...:)

Hozzávalók:

Tészta:
- 3 db tojás
- 3 evőkanál víz
- 100 g cukor
- 75 g liszt
- 25 g kukoricakeményítő
- 15 g kakaópor
- egy teáskanál sütőpor

Krém:
- 400 ml habtejszín
- 150 g étcsokoládé
- 15 db (egy doboz) Toffiffee
- 180 g törökmogyoró

A tetejére:
- 15 db (egy doboz) Toffiffee
- 20 g törökmogyoró

Elkészítés:

      A tortát érdemes előző nap elkezdeni, mert akkor másnapra idegeskedés nélkül, pikkpakk kész lesz a sütink:) Tehát egy nappal előtte elkészítjük a tésztát: a sütőt előmelegítjük 170 fokra, a 3 tojást, 100 cukrot és 3 evőkanál vizet pedig mixerrel habosra keverjük (kb. 10 perc). A száraz hozzávalókat szitába öntjük és részletekben a tojáshabba szitáljuk, majd nagy mozdulatokkal beleforgatjuk, óvatosan, hogy ne törjük össze. Ha a tészta már szép egynemű, nincsenek benne lisztcsomók, akkor egy 18-20 cm átmérőjű kicsi tortaformába öntjük, melynek alját sütőpapírral béleltük ki, szélét pedig kivajaztuk és liszttel meghintettük. A tésztát kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük, majd kivesszük és kihűtjük. Másnapig félretesszük:) Amint kivettük a tésztát, a még meleg sütőbe, ugyancsak kb. 170 fokra betesszük pirulni a tepsiben, sütőpapíron szétszórt egész mogyorókat. Kb. 10 percig pirítjuk, egészed addig, mikor már finoman illatozik, de még nem égett meg és a barna héja könnyedén ledörzsölhető.
       A krémet is előző nap készítsük el: 400 ml tejszínt felforralunk. Beletördelünk 150 g étcsokit és beleteszünk 15 szem Toffiffee-t, majd folytonosan kevergetjük. Ha összeolvadt és egynemű lett, kiszedegetjük belőle a mogyorókat (ez volt a kedvenc részem, mert a mogyit meg lehet enni frissen melegében;), és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, másnapig hűtőbe tesszük. A munka oroszlánrésze kész is van. :)
       Másnap a mogyorót megtisztítjuk a héjától, és 180 grammnyit megőrlünk/ledarálunk. Én durvára őröltem, hogy legyenek a tortácskában egész mogyoródarabok.:) A többi 20 grammnyi egész mogyorót félretesszük a díszítéshez. A hűtőből kivesszük az előző nap elkészített krémet. Kőkeményre szilárdult, úgyhogy az eredeti receptnek ellentmondva szerintem nem kell, sőt lehetetlen rendesen felverni, de mixer segítségével fel lehet kicsit lazítani, hogy könnyedebb krémet kapjunk. A felvert krémbe beleforgatjuk az őrölt mogyorót. Nagyon finom krémet kapunk:) A tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük a krém  háromnegyedével. Ráhelyezzük a tetejét, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk a mogyorós csodával:) A torta tetejét Toffifeevel és egész mogyorószemekkel díszítjük. Nagyon finom torta, szerintem tökéletes szülinapi meglepetés:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése