2015. május 9., szombat

Indiai csirkenyársak

     

      Mint ahogy azt néhányan észrevehettétek, elég nagy a csend mostanában a blogom táján. Ne aggódjatok, nem tértem át az üzleti-éttermi kosztra (néhány esetet leszámítva persze:) , még mindig friss és egészséges, saját készítésű ételeket eszem minden nap :), és a kísérletező kedvem sem hagyott alább. Na jó, talán egy picit. :) Itt a tavasz, itt a jóidő, van egy csomó jól bevált recept a tarsolyomban, a polcok roskadoznak a friss és ízletes zöldségek alatt (végre!), úgyhogy amikor csak lehet, husit ebédelek friss vagy sült zöldségekkel, reggelire pedig (hála az ajándékba kapott tyúk- és fürjtojásoknak), elég gyakran kerül az asztalomra frittata, tükörtojás vagy rántotta, ugyancsak sok-sok friss zöldség kíséretében. :) Nem kell mindig túlbonyolítani, főleg, ha kint ilyen szépen ragyog a nap, és inkább a friss levegőn szeretnénk tölteni a szabadidőnket, nem a konyhában. :) Ettől függetlenül jönni fogok finom tavaszi-nyári receptekkel, mert főzni és enni jó! Ilyen ez a mai recept is: előző este bepácoljuk a husit, másnap pedig csak nyársra tűzzük és kisütjük a kicsikéket. :) Akinek van kinti grillsütője (azt nagyon irigylem:), az meg is grillezheti. :)
     A recept egy egzotikus fűszereket kínáló webshopról, innen származik. Nagyon izgalmas termékeik vannak, nézegessetek bátran. :)

Hozzávalók (2-4 adag, attól függ, milyen köretet fogyasztunk hozzá):

- 500 g csirkecomb/mell (én combot használtam)
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 teáskanál római kömény
- pici fahéj és gyömbér
- 1/2 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál fokhagyma
- só, bors

Elkészítés:

      A csirkehúst közepes darabokra vágjuk, a többi hozzávalót pedig összekeverjük, majd beleforgatjuk a husit. A pácban hagyjuk legalább egy éjszakára, majd másnap átnedvesített nyársakra húzzuk,  grillen vagy serpenyőben kisütjük, tálaljuk és megesszük. :) Én salátaágyon kínáltam, amit meglocsoltam olívaolajjal, balzsamecettel és egy kevés mézzel, mert nekem az indiai ízvilág megköveteli az édeset. Tökéletes étel kerti grillezéshez. Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése