2014. július 2., szerda

Csokis-banános keksz

      
      Ezt a kekszet útravalónak szántam egy balatoni csajos kiruccanásra. Finom, ropogós, könnyen szállítható, tökéletes dobozos keksz a kocsiba:) Hiába, a csakapuffin.cafeblog. hu verhetetlen oldal szuper receptekkel:) http://csakapuffin.cafeblog.hu/2012/03/21/bananos-csokis-keksz/

Hozzávalók (16 db keksz):

- 1 db tojás
- 1 db banán
- 100 g cukor (megdupláztam az eredeti 50 grammot, hadd szóljon:))
- 100 g puha vaj
- 250 g liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 100 g étcsoki (én az üzletből hazafele jövet valahol elhagytam, úgyhogy összekapartam minden otthon fellelhető csokimaradékot- mogyorósat is:) Szuper lett:)

Elkészítés:

      A tojást enyhén felverjük, majd belekeverjük a cukrot, a puha vajat és a szétnyomkodott banánt. Beleszitáljuk a liszt+kakó+sütőpor keveréket, ezzel is összedolgozzuk. Jóóó sűrű tésztát kapunk. Végül belekeverjük az apróra vágott csokit is. Hűtőben pihentetjük úgy fél órát:). A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsinket pedig kibéleljük sütőpapírral. A tésztából gombócokat formázunk, majd lelapítjuk őket és elrendezzük a tepsiben. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Nekem 16 db közepes méretű kekszem lett, az eredeti recept 30-35 db (!!!) kekszet írt... :D Vagy az enyémek lettek nagyok, vagy "csakapuffin" kekszecskéi kicsik:)
           Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése