2014. július 19., szombat

Csirkemelles bulgur kakukkfüves sült paradicsommal

      
          Ezt a receptet az idei (2014-es) Nők Lapja Konyha magazin július-augusztusi számában találtam. Mennyei lett, bulgurimádó párom sokszor kéri még az asztalra:) Az eredeti 300 g-nyi húsmennyiséget megdupláztam, mert mindketten sokat edzünk mostanában, kell a fehérje:) Ügyesen elkészül, könnyű nyári vacsi minimál hozzávalókból,  uccu neki:)

Hozzávalók (4 személyre):

- 750 g koktélparadicsom
- 250 g bulgur (3 dl)
- 700 g csirkemell
- 125 g zöld saláta (én bébispenótot tettem bele, nagyon finom lett)
- só, bors
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- olívaolaj

Elkészítés:

      A sütőt melegítsük elő a maximális hőfokra, amit csak bír (nálam ez 220 fok). A paradicsomkákat vágjuk ketté, majd vágott felükkel felfelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire (a papírnak nálam semmi haszna nem volt, mindenhova folyt az olívaolajas lé:). Sózzuk, szórjuk meg 1 evőkanál kakukkfűvel, locsoljuk meg olívaolajjal majd toljuk a sütőbe úgy negyed órára, míg megsül, de már nem löttyedt (én 20 perc alatt túlsütöttem:). 
         Eközben főzzük meg a bulgurt. A 3 dl-nyi bulgurhoz öntsünk dupla mennyiségű vizet, sózzuk, hagyjuk főni, itt-ott kevergessük, kóstolgassuk, ha kell, nyugodtan öntögessünk hozzá vizet, lényeg, hogy puha, jó állagú bulgurt kapjunk. :). Ha kész, keverjünk bele egy kevés olívaolajat.
       A husit vágjuk darabokra, majd sózzuk-borsozzuk és olívaolajon süssük puhára. Keverjük össze a bulgurt, a paradicsomot és a csirkemellet, sózhatunk is rajta, ha kell:), majd forgassuk bele a megmosott salátát. Jó étvágyat hozzá!:)

2 megjegyzés:

  1. A bulgur helyett kusz-kuszt is lehet hasznalni?

    VálaszTörlés
  2. Nem kóstoltam még kuszkuszt (tervben van:), de szerintem működne azzal is:) Az állaga hasonló, ha jól tudom.

    VálaszTörlés