2015. január 20., kedd

Fitt répatorta túrós-ricottás krémmel

       
Múltkor böngészés közben találtam rá erre a receptre, el is mentettem a gépembe. Hétvégén aztán al akartam készíteni, de ugye a recept a laptopomban, a laptop a munkahelyemen... Kerestem-kutattam a neten a recept után, de persze sehol semmi:) Elkészítettem hát emlékezetből... Úgy tűnik, jó a memóriám, mert a hozzávalókat hiánytalanul eltaláltam (amit kellett, helyettesítettem mással), az eredetileg csészében megadott mennyiségeket pedig szépen a pici tortaformámhoz igazítottam (szinte mindent 18 vagy 20 cm-es formában csinálok, kevés nálunk az éhes száj) :). A recept egy szlovák oldalról, a fitnessguru.sk-ról származik, szemezgessetek ott bátran:): 
       Amit a tortáról tudni kell, az az, hogy szaftos és krémes, nagyon finom, laktató, tele van fehérjével, nagyon alacsony a kalóriatartalma (mindössze 155 kcal/szelet), csupa szuper egészséges hozzávalóból készült és tökéletes reggeli vagy korai uzsonna. :)

Hozzávalók (20 cm átmérőjű formához, 8 szelethez):

A tésztához:
- 180 g reszelt sárgarépa (kb. 3 kisebb szál répa)
- 2 darab tojás
- 30 g zabliszt vagy darált zabpehely
- 30 g  kókuszliszt (zsírtalanított, ha lehet)
- 45 g proteinpor (én vaníliás SciTec 100% Whey Proteint használok)
(a kókuszliszt és a protein szerintem kiváltható más hozzávalóval, pl. darált zabpehellyel, de úgy nem garantálom a végeredményt és a tápértékek is mások lesznek)
- 1 dl nem édesített mandulatej (helyettesíthető tehéntejjel)
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- fél teáskanál őrölt gyömbér
- ízlés szerint édesítő, ki mit használ (én 35 g DW negyedannyi cukrot tettem bele)

Krém:
- 250 g zsírszegény túró
- 250 g ricotta
- vanília vagy vaníliaaroma
- ízlés szerint édesítő

A tetejére:
- 15 g szeletelt mandula

Elkészítés:

      A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha szilikonformánk van, nem kell kikenni, ha hagyományos, kenjük ki kókuszzsírral. A reszelt répát, a tojásokat és a tejet mixerrel keverjük össze, majd szórjuk bele a száraz hozzávalókat és dolgozzuk egynemű masszává. Süssük úgy 35-40 percig, tűpróbáig. A krém hozzávalóit tegyük tálba és mixerrel keverjünk belőle finom tölteléket:). Töltsük meg vele a tortát, kenjük meg a tetejét is, majd szórjuk meg mandulaszeletekkel. Nagyon nagyon finom, szépen dekorálva ünnepi tortának is tökéletes, de bármelyik hétköznapot is simán feldobhatjuk vele. Ami a tápértékeket illeti, egy szeletben 155 kalória, 14,4 g fehérje, 12,6 h szénhidrát és 7 g zsír van. Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése