2014. október 31., péntek

Csokis-barackos paleo kekszek Pocak Panna módra

      
         Ez számomra a top paleo keksz, ami létezik, illetve amit valaha kóstoltam/készítettem (a helyi paleo cukiban kapni paleo fahéjas csigát, az is mennyei, de arra még nem találtam receptet sajnos :-/). Ezt a sütit is, mint oly sok mást, Pocak Pannának köszönhetem :
         Imádom az oldalát, az életszeretetét, a stílusát, így látatlanban is:). Többször is elkészültek már a kicsikék: abszolváltak balatoni csajos kiruccanást és hegyi túrákat is. A legjobb hűtve, hidegen, ropogósan, de ha a meleg szobában felmelegszik, nagyon finom omlós lesz és úgy is mennyei:). Ezek most baráti összejövetelre készültek, felavattam velük az új cookies-s dobozkámat. Jó recept, mert különleges paleo hozzávalók/lisztek nélkül készül (a kókuszzsír kivételével, de az sok helyen megvásárolható, sőt helyettesíthető is más zsiradékkal, pl. vajjal), úgyhogy nincs kifogás:). Energiabomba, úgyhogy csak csínjával ;).

Hozzávalók (30 db kicsi kekszhez):

- 160 g dióféle (dió, mandula, kesu, törökmogyoró, lehet egyfajta vagy vegyesen is. Én most 80 g diót és 80 g kesut használtam, de készült már mogyoróval is)
- 60 g kókuszreszelék
- 80 g kókuszzsír
- 80 g méz (a paleoban nem mindenki fogadja el, helyettesíthető datolya- vagy szilvasziruppal)
- 2 tojás
- vanília (lehetőleg nem aroma, de megteszi az is:)
- 60 g étcsoki (70-80-90%-os)
- 60 g aszalt barack

Elkészítés:

     Szerencsére nagyon egyszerű:). A dióféléket aprítóban ledaráljuk, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel. A kókuszzsírt felolvasztjuk, majd a mézzel, tojással és vaníliával homogénre keverjük, A csokit és az aszalt barackot nagyon apróra vágjuk. Mindent összegyúrunk, majd a könnyebb kezelhetőség kedvéért mélyhűtőbe tesszük. Ha megdermedt, kivesszük. Ekkor kapcsoljuk be a sütőt is, előmelegítjük 175 fokra. A masszából kis golyócskákat formázunk, azokat lelapítjuk és zsírpapírra tesszük (nekem két adagban kellett). Mire ezzel végzünk, a sütő be is melegedett:). Kb. 12-13 percig sütjük (ne süssük túl!), majd hagyjuk kihűlni. Mehet a hűtőbe, hogy ropogjon az a csoki:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése